h1

West Seattle Residence – Seattle, WA

February 4, 2009

jbanner

This custom modern residence is situated on a 3,450 SF urban infill lot in an established neighborhood in West Seattle.  The house was oriented East and West to take advantage of it’s Southern exposure and reduce heating and cooling loads.  A compact stacked floor plan containing 1,523 SF was developed and organized into 3 major zones – living, working and sleeping.  The vaulted ceiling living zone, located on the upper floor is situate

d to encourage views of the city and the Cascades, as well as provide an efficient natural ventilation system.  A centrally located stairway brings light to the working and sleeping zones as well as provideing convienient access from the 2-car garage and utility area.  Sustainable features include a 7kw photovoltaic system with net metering, in-floor hydronic heat, durable metal roof ans metal and wood exterior cladding applied as a rainscreen system.  A green roof planted with drought-resistant ground cover mitigates water runoff and insulates the house.  Low-VOC finishes and formaldehyde-free materials create a healthy and environmentally responsible interior environment.

Builder: Stonewood Builders

Advertisements
%d bloggers like this: